Klarin kandidaturu Dobre nazvao katastrofom. U SDP-u vlada ogorčenost, ali i zavjet šutnje

Katastrofa, tako je bivši šef županijskog SDP-a i načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin, komentirao kandidaturu Antona Dobre na listi SDP-a za zamjenika Josipu Živkoviću koji je, pak, kandidat te stranke za šibenskog gradonačelnika.

– Ostavit ću obrazloženje i razloge za sebe. Ovo je jedan jako loš potez Gradskog odbora SDP-a. Ne mogu vjerovati da se mi, uz jako kvalitetne i dugogodišnje članove u Šibeniku, odlučimo za takvog kandidata za zamjenika gradonačelnika – negativno je šokiran Klarin.

Tišnjanski načelnik kaže kako ne zna razloge zbog kojih će Dobra biti na SDP-ovoj listi, i to kao zamjenik gradonačelnika, ali su mu nevjerojatni. Za Dobru smatra kako je negativan, a nikako pozitivan lik.

– To stvarno nemam potrebu komentirati – poručio je istaknuti SDP-ovac i član Gradskog odbora ‘socijaldemokrata’ Tonči Restović.

Bivši tajnik gradske organizacije Ivan Rajić rekao je kako nije sudjelovao u Dobrinom izboru pa nije želio nešto posebno ni komentirati njegovu kandidaturu.

– Mislim da imamo dovoljno snage u dobrim i vrijednim SDP-ovim ljudima. Više ništa ne bih rekao – naglasio je Rajić.

Luka Nikpalj, predsjednik Županijske organizacije mladih SDP-a, ali i član Predsjedništva gradske organizacije, dodao je da se u slučaju Dobra nema što posebno komentirati. Iskreno mu je, veli, žao što se za izbore nisu više pripremili i iznjedrili neke svoje ljude, ali situacija je takva-kakva je.

– Gradski odbor dao je mandat Josipu Živkoviću koji je izabrao svoj tim. Želim svojoj stranci svu sreću na nadolazećim izborima, a za sve ostalo mislim da treba adresirati pitanja na pravu lokaciju – napomenuo je Nikpalj.

Kontaktirali smo i još nekoliko istaknutih gradskih SDP-ovaca, ali nitko od njih nije želio službeno komentirati slučaj Antona Dobre.

Nezadovoljstvo u SDP-u kulminiralo je nakon odluke da Josip Živković ima pravo sam odabrati kandidate za svoje zamjenike koju navodno nisu odnijela stranačka tijela.

– Ne znamo tko je donio takvu odluku, ali ona navodno tek ide na Gradski odbor za nekoliko dana – rekli su nam SDP-ovci koji su željeli ostati anonimni.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.