Knin, we have a problem! Call centar HEP-a za cijelu Hrvatsku profunkcionirat će do Oluje

Call centar HEP-a za Hrvatsku trebao bi profunckionirati u Kninu do Dana Oluje, doznaje Šibenski portal. Infomaciju da je u tijeku provedba pozivnog centra, i to temeljem Zaključka Vlade sa sjednice koja je održana baš u Kninu 4. kolovoza prošle godine, potvrdili su nam i u HEP-u.

-Hrvatska elektroprivreda u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike provodi aktivnosti za realizaciju integracije pozivnog centra u sustav jedinstvenog kontakt centra HEP-Operatora distribucijskog sustava – odgovorili su nam iz HEP-a na naš novinarski upit.

No, bili su šturi s informacijama te su dodali kako će se realizacijom planiranog projekta omogućiti unaprjeđenje kvalitete korisničke usluge, a o svim detaljnim informacijama korisnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Ipak, kako doznajemo, u pozivnom centru bit će zaposleno dvadesetak ljudi, mahom srednjoškolskog obrazovanja, a trebat će nešto i visokokvalificirane radne snage. Oni će rukovoditi informacijama za cijelu Hrvatsku, uz radnike iz Vukovara gdje će također biti osnovan call centar.

Nova radna mjesta u tom sektoru veliki su dobitak za Knin koji je zahvatila ‘bijela kuga’, a iz kojega, k tome, svakog dana iseljava sve više stanovnika. Koliko je situacija alarmantna, svjedoče i podaci koje je u emisiji Puls ŠIBaj TV-a iznio kninski gradonačelnik Marko Jelić. Naime, Kraljevski grad u pet godina napustilo je preko pet tisuća ljudi.

– I jedno radno mjesto je pomak, a kamoli dvadesetak. Riječ je o HEP-u koji je pošten i renomiran poslodavac. Prije svega će tu biti zaposleni mladi i komunikativni ljudi koji imaju dobre računalne sposobnosti, a vjerujem da će i primanja biti kvalitetna – poručio je Jelić u nadi da će nova radna mjesta barem djelomično zaustaviti iseljavanje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.