Kninska kraljica sreću je ipak pronašla u Zagrebu. Imenovana je državnom tajnicom

Josipa Rimac imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu uprave na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade! O takvom scenariju je prije tjedan dana pisao Šibenski portal koji je najavio odlazak Rimac u Zagreb, no u međuvremenu je dogovarano koju funkciju će obnašati.

Šef županijske organizacije HDZ-a Nediljko Dujić bio je prošlog tjedna izričit kad je kazao kako Rimac neće biti stranačka povjerenica za Knin, odnosno za nadolazeće unutarstranačke izbore koji trebaju biti raspisani u roku od šest mjeseci.

Rimac je, naime, nakon poraza na lokalnim izborima i gubitka Knina, na čijem je čelu bila 10 godina, razriješena dužnosti predsjednice kninske organizacije, zajedno s još četvero kolega, iz Tribunja, Tisnog, Primoštena i Pirovca. Ona je sama ponudila ostavku, međutim njezin gradski odbor tu ostavku nije prihvatio.

Već neko vrijeme je, doznajemo, tražila posao u Zagrebu i za to zahtijevala pomoć od stranke. Današnje imenovanje Rimac svojevrsno je iznenađenje s obzirom da je njezina marginalizacija počela padom Tomislava Karamarka s kojim je bila vrlo bliska i zbog čega je bila direktorica HDZ-ove kampanje na parlamentarnim izborima 2015. godine.

HDZ očito, u ovom slučaju, nije htio odbaciti posrnulu ‘kninsku kraljicu’, kako su je nazivali mediji, bez obzira što se dobro zna da sa sadašnjim predsjednikom županijskog HDZ-a Nediljkom Dujićem i nije bila u najboljim odnosima.

Pokušali smo kontaktirati Rimac koja nam se nije javljala na telefon, no šef županijske organizacije Dujić nam je rekao kako je njezino imenovanje sasvim normalno. Bila je, kaže, kninska gradonačelnica, saborska zastupnica, a sada će obavljati dužnost državne tajnice.

– To je očekivano i dogovarano kroz proteklo razdoblje. Ona je kvalitetan kadar koji će na tom mjestu polučiti kvalitetan rezultat. U datom trenutku svatko obavlja onu dužnost za koji postoji potreba. U politici je to normalna pojava. HDZ ima puno članstva i kvalitetne ljude za sva mjesta – poručio je Dujić.

(G. Pauk, K. Bilan)

Kninskoj kraljici polako izmiče tron. Sreća je možda čeka u Zagrebu

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.