Kninska udruga povukla 1,6 milijuna kuna iz Europe i zapošljava žene koje će skrbiti o starijima u Bilicama i Dubravi

Pet žena iduće će dvije i pol godine biti zaposleno kao njegovateljice starijih i nemoćnih osoba na području naselja Dubrava i Općine Bilice zahvaljujući projektu ‘Pomozimo danas za bolje sutra’ za koji je Ekološka udruga Krka Knin dobila ukupno 1.676.076 kuna iz Europskog socijalnog fonda.

– Dosta udruga na kninskom području radi ovakve projekte, pa smo zvali susjedne općine i gradove i istraživali njihove potrebe za takvim projektom. Dugoročni cilj naše udruge je da se, osim na kninsko, širimo i na područje cijele Šibensko-kninske županije, a upravo ovaj projekt vodi u tom smjeru – istaknula je na današnjoj konferenciji za medije tajnica kninske Eko udruge krka, Inga Kukolj.

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić predstavljene su aktivnosti i ciljevi korisnika, kao i očekivani rezultati, a aplikaciju projekta kninskoj udruzi pomogli su izraditi članovi udruge ‘Mladi u EU’.

Dakle, pet će žena starijih od 50 godina koje imaju završenu najviše srednju školu, biti obrazovano i osposobljeno za poslove kuharica i njegovateljica, a potom će svaka od njih brinuti o ukupno 25 starijih i nemoćnih osoba na području Bilica i Dubrave.

Krajnji cilj projekta je, naglasili su na konferenciji, zaposliti žene pripadnice ranjivih skupina kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada kroz osposobljavanja za njegovateljice i pomoćne kuharice.

– Natječaj za zapošljavanje bit će objavljen uskoro, pa se nadamo da će žene početi raditi već 1. studenog. Važno je za naglasiti i kako će krajnji korisnici mjesečno dobivati pakete higijenskih potrepština u vrijednosti od 200 kuna, što će im dodatno olakšati život s obzirom na njihova ionako premala primanja – poručila je Kukolj.

Uz pet žena, na projektu će biti zaposlena i tri člana projektnog tima, a cijeli projekt provodi se u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Šibenik te šibenskim Centrom za socijalnu skrb.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.