Trajala je sedam dana

Kninski pričuvnici uspješno završili vojnu obuku u Benkovcu

Završena je sedmodnevna obuka razvrstanih pričuvnika treće topničko-raketne pukovnije Knin, koja je bila održana u vojarni ‘Benkovac’ te na strelištu Lisičić.

Na obuci je sudjelovalo ključno osoblje – pričuvnici koji su raspoređeni na dužnosti u zapovjedništvu pukovnije i bojni, zapovjednici bitnica i vodova, te pričuvnici kritičnih vojno- stručnih specijalnosti, raspoređeni na dužnosti izvidnika, računatelja i topografa.

Tijekom sedam dana obuke pričuvnici su se, u cilju dostizanja zahtijevanih sposobnosti, obučavali iz nekoliko područja. Tako su, između ostalog završili obuku iz temeljnih vojnih vještina, specijalističkih vojnih zadaća uz praktično uvježbavanje na terenu, gađanje iz osobnog oružja, upravljanje u kriznim situacijama te u pripremi i provedbi zadaća u pružanju pomoći civilnim institucijama.

– Izuzetno sam zadovoljan cjelokupnim ciklusom organizacije, pripreme i provedbe obuke tijekom ove godine kroz koju smo obučili i obnovili određena znanja ključnih zapovjednika i kritičnih vojno stručnih specijalnosti. Ciklus obuke pričuvnih postrojbi HKoV-a bit će nastavljen i tijekom 2020. godine. Dosadašnja provedba obuke pričuvnih postrojbi HKoV-a jasan je pokazatelj i neizostavan čimbenik uloge i značaja pričuvnog sastava u potpori ostvarenja misija i zadaća Hrvatske vojske i HKoV-a – kazao je zamjenik zapovjednika i načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.