Kolnici su mokri i skliski, a iz HAK-a za vozače imaju jedno važno upozorenje

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije, Slavonije i Baranje. Mogući su odroni. U Gorskom kotaru i Lici ponegdje ima i magle, a iz Hrvatskog autokluba vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, u oba smjera.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.