Kraj produženog vikenda: Krećete li na put, pripremite se na kilometarske kolone

Pojačan je promet na cestama u smjeru unutrašnjosti, sa otoka Krka prema kopnu, Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije i Rijeke, kao i na većini graničnih prijelaza sa Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom, javlja HAK.
– Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na autocestama su česti zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u koloni u pokretu na pojedinim dionicama – izvijestili su.

Zabilježene su sljedeće kolone vozila:
  • zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlasku kolona vozila je duga oko 8 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon;
  • kod naplatnih postaja Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 10 km;
  • sa otoka Krka prema kopnu (od Malinske vozi se u koloni u pokretu);
  • kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 3 km.

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1, Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.
Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru. Mogući su odroni. Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Foto:Ilustracija/arhiva

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.