Kraj siječnja uglavnom suh i iznadprosječno topal

Alpe su već trećoj fronti u nizu previsoka prirodna barijera zbog čega su fronte prisiljene zaobilaziti Alpe sa sjeverne kopnene strane. Samim tim fronte, prelazeći preko kopna, gube na snazi pa dolaze kod nas znatno oslabljene. Njihovo ponovno jačanje krene kad dotaknu Jadran te uđu nad područje Bosne i Hercegovine.

Tako, osim minusa u unutrašnjosti i rijetko gdje poneke pahulje, te bure na Jadranu do srijede, znatnijih obilježja zime neće biti ni u ovome tjednu. Dapače, bit će većinom suho i iznadprosječno toplo vrijeme za posljednju siječanjsku dekadu.

Jutros je na šibenskom području pretežno vedro i bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniku je iznosila 4°C. U Rogoznici je jutros 7, u Vodicama 3, u Skradinu 2, a Drniš i Knin su na 0°C.

U Dalmaciji se danas očekuje sunčan dan, iako će poslijepodne biti prolazno više oblaka, no kiše ne bi trebalo biti. Ujutro će puhati umjeren sjeverozapadnjak, ali će sredinom dana ponovno okrenuti na buru, koja će pojačati na umjerenu i jaku. U unutrašnjosti Dalmacije, nakon hladnog jutra, temperatura danju oko 10 °C, dok će uz obalu dnevna temperatura biti od 11 do 14 °C.

Na Jadranu u nastavku tjedna suho, većinom sunčano i postupno malo toplije. Više oblaka bit će u petak. Nakon bure koja će u srijedu slabiti, u četvrtak će okrenuti na jugo koje će u petak pojačati.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.