Boli glava tjedan

Kraj veljače obilježit će južina i toplina sa samo jednim zimskim ‘ispadom’

U nedjelju je preko nas prošla topla fronta bez oborina, a kroz noć i tijekom prijepodneva prolazi oslabljena hladna fronta s kojom će lokalno na kopnu biti oborina u manjim količinama. U srijedu će kiše biti posvuda, a tada će se preko nas brzo premještati dolina duboke ciklone sa sjevera. I posljednji tjedan ove iznimne veljače bit će iznadprosječno topao za ovo doba godine, ali i promjenljiv, osobito na Jadranu i relativno vjetrovit.

Na šibenskom je području jutros pretežno vedro i bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 10 °C, na Žirju 9, u Šibeniku, Murteru i Pirovcu 8, u Primoštenu 7, u Vodicama i Skradinu 6, u Kninu 5, u Drnišu, Oklaju, Bilicama i Dubravi 4 °C.

Za razliku od kopnenih područja, danas na obali sunčanije osobito na području Dalmacije. Danas većinom sjeverozapadnjak u okretanju prema jugozapadnom i južnom vjetru u večernjim satima. Temperatura zraka sutra bez veće promjene, uglavnom od 15 do 17 °C.

Sutra nas čeka pad tlaka zraka uz jačanje juga i jugozapadnjaka. Postupno sve oblačnije, u Dalmaciji još bez kiše. Temperatura zraka posvuda viša.

Srijeda će biti u znaku jačeg naoblačenja koje će se proširiti na čitavu zemlju. Biti će kiše te lokalnih pljuskova i grmljavine. Uz pritjecanje hladnije zračne mase u gorju će kiša prelaziti u susnježicu i mokar snijeg. U početku će puhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a zatim na sjevernom Jadranu u okretanju na buru, a u Dalmaciji zapadnjak i sjeverozapadnjak.

U četvrtak će se vrijeme postupno smirivati uz kidanje naoblake. Temperatura zraka niža u odnosu na srijedu osobito u Dalmaciji. U petak se vraća jugo uz postupan porast temperature zraka, a lokalno može pasti malo kiše. Vikend uz znaku južine, u nedjelju novo jače naoblačenje sa kišom.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.