Valovi ponegdje i do četiri metra

Kratka i silovita promjena, a nakon mirnog vikenda u ponedjeljak repriza

Meteoalarm na naračastom dovoljno je upozorenje na brojne nevolje koje donose jaka južina i sve nepovoljnije biometeorološke prilike. Jadran i cijelo području uz njega zahvatila je već ove noći nova znatnija promjene vremena. No, već za vikend bit će stabilnije, iako posvuda ne suho. Diljem Hrvatske sasvim suhog dana i dalje nema na vidiku, a topline i sparine u kopnenom ćemo području biti napretek.

Na šibenskom području jutros pretežno oblačno s jakim i olujnim jugom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku, Vodicama, Skradinu, Murteru, Pirovcu i Rogoznici 20 °C, u Primoštenu i na Žirju 19, u Drnišu i na Miljevcima 18, u Kninu 17, a na Promini 13 °C.

Ako ste planirali bilo kakve aktivnosti na otvorenome ili čak na moru, odgodite ih i nemojte zanemariti upozorenja na vjetar, kišu i grmljavinu, ponegdje i olujno nevrijeme. U samo jednom danu, pa i samo nekoliko sati, ponegdje će vjerojatno pasti prosječna količina oborine za cijeli lipanj, pa i više. Munja i gromova bit će gotovo sigurno, kao i olujnog juga i oštra, uz koje će more mjestimice biti i jače valovito, s valovima i do četiri metra, pa će neke rive vrlo vjerojatno biti poplavljene. Mjestimice je moguća i tuča, a i pijavice. Temperatura zraka tijekom dana će se malo mijenjati. Ništa neobično za ovo doba godine, ali svakako mnogima neugodno.

Vikend na Jadranu znatno povoljniji od opet kišovitijeg i vjetrovitijeg ponedjeljka, te posebice ovoga petka. No, sasvim suho i dalje se gotovo nigdje ne može jamčiti.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.