Krećete li danas na put, pripremite se na na gužve i pridržavajte se upozorenja iz HAK-a

Posljednjeg dana produženog vikenda u popodnevnim satima očekuje se pojačan promet, a iz HAK-a upozoravaju vozače da pripaze na održavanje sigurnosnog razmaka između vozila.

‘U nastavku dana očekuje se jačanje bure u priobalju. Moguća su ograničenja prometa za pojedine skupine vozila, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8). Pojačan promet u kasnim poslijepodnevnim satima očekuje se na cestama u smjeru unutrašnjosti te graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, izvijestili su iz HAK-a.

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1, Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.
Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).
Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni. Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.
Na autocesti A1 na dionici vijadukt Božići – tunel Bristovac brzina vožnje je ograničena na 80 km/h, zbog jakog vjetra.
 
Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.
Foto:Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.