Krećete li na put, budite oprezni. Ceste su mokre i skliske, mogući i odroni

Ilustracija/Arhiva

Kolnici su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Istri i Hrvatskom primorju. Zbog jake kiše i vode na kolniku na cijeloj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb vozi se uz ograničenje brzine na 80 kilometara na sat. Zbog poteškoća s odvodnjom oborinske vode u tunelima i mogućih bujica vozači se pozivaju na dodatni oprez. Mogući su odroni, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

– Vozače pozivamo da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosni razmak između vozila – priopćeno je iz HAK-a.

Povremeno je vrlo gust promet na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora. Pred naplatnom postajom Lučko, na ulasku na autocestu iz smjera Jankomira i Buzina kolona je oko 1,5 kilometar.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.