Krećete li na put, čekaju vas magla i skliski kolnici

Kolnici su mokri te vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, vlažni mjestimice u ostatku zemlje, a mogući su i odroni.
Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u Istri, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, a ima je i dionicama autocesta:
  • A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac,
  • A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić (vrlo gusta, vidljivost 40-100 m) te između tunela Tuhobić i Sleme.
Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Hreljin i čvora Delnice.
– Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila – upozoravaju iz HAK-a.
Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama u priobalju bit će danas od 12 do 23 sata.
Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana ne vrijedi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.