Krećete li na put, pripremite se na moguće gužve

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama kao i u priobalju te na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, izvijestili su iz HAK-a.

– Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine -podsjećaju iz HAK-a.

Povodom nadolazećih praznika  zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t nosivosti bit će u priobalju i Istri:

  • u četvrtak od 15,00 do 23,00 sata (21. lipnja),
  • petak od 14,00 do 23,00 sata (22. lipnja),
  • subotu od 04,00 do 14,00 sati (23. lipnja),
  • nedjelju od 12,00 do 23,00 sata (24. lipnja) i
  • ponedjeljak od 14,00 do 23,00 sata (25. lipnja). Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Foto: arhiva/ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.