Kroz igru i zabavu do znanja: Mali Šibenčani u petak će doznati zašto su policajci njihovi prijatelji pomagači

Informativni štandovi, prometni poligon, izložba i prezentacija rada službenih vozila i pripadajuće opreme Ministarstva unutarnjih poslova, Javne vatrogasne postrojbe Šibenik te šibenske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja, očekuju osnovnoškolce sutra na manifestaciji ‘Policajac prijatelj pomagač’ koja će se održati u Osnovnoj školi Juraj Šižgorić. Namijenjena je djeci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola,  a organizira je Policijska uprava šibensko-kninska i Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova.

Program je zamišljen na način da s početkom u 11 sati u predvorju OŠ Juraj Šižgorić policijski službenici Ravnateljstva policije održe za djecu od prvih do četvrtih razreda  edukativni program ‘Koracima malim zakoračimo u svijet prometa’.

Nakon završenog edukativnog programa djeca će posjetiti informativne štandove na kojima će policija, HGSS – Stanica Šibenik, Crveni križ i vatrogasci izložiti svoju opremu, dijeliti letke, brošure i djeci približiti djelokrug svog rada.

Program se nastavlja na košarkaškom igralištu Dražen Petrović gdje će biti postavljen prometni poligon za djecu, s ciljem edukacije djece o prometnim pravilima.

U isto vrijeme, na parkirališnom prostoru koji se nalazi u neposrednoj blizini košarkaškog igrališta, bit će organizirana izložba i prezentacija načina rada službenih vozila i pripadajuće opreme MUP-a, JVP Šibenik i HGSS-a.

Akcija je prilagođena djeci na način da im se kroz učenje značenja prometnih znakova, šalje poruka kako je policajac njihov prijatelj i pomagač u teškim situacija, a posebno u prometu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.