LAG Krka osigurao 1,3 milijuna kuna za projekte namjenjene ruralnom stanovništvu

Lokalna akcijska grupa Krka, nakon skoro sedam godina rada, ispunila je potrebne preduvjete i u ponedjeljak objavila svoj prvi LAG natječaj. Prvi je to u nizu natječaja iz Lokalne razvojne strategije LAG-a za ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, te povezanu infrastrukturu.

Projekt mogu prijaviti jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači jedinice lokalne samouprave osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, škola, zatim udruga koja se bavi humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti u skladu s ciljnim skupinama i klasifikacijom djelatnosti udruga, povezana s prihvatljivim ulaganjem, vjerska zajednica koja ima organizacijski oblik na lokalnom nivou i koja se bavi humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo te lokalna akcijska grupa koja je odabrana unutar Programa.

Nositelji projekta mora imati sjedište ili prebivalište na području LAG-a KRKA, što uključuje: gradove: Drniš, Skradin, te sedam naselja Grada Šibenika: Brnjica, Čvrljevo, Dubrava, Goriš, Gradina, Konjevrate i Lozovac i općine: Bilice, Promina, Ružić i Unešić.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju iznosi 1.309.840 kuna, a rok za prijave projekata je od 16. studenoga do 15. veljače sljedeće godine. Detaljne informacije o Natječaju mogu se pronaći na web stranici LAG-a KRKA www.lag-krka.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.