Proširena sjednica Županijske komore

Lani porastao broj mikro i malih poduzetnika u županiji

Broj mikro poduzetnika u Šibensko-kninskoj županiji povećan je za 13,2 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok je za jedan posto porastao broj malih poduzenika, izvijestio je danas Ivan Soža, predsjednik Županijske komore Šibenik, koji je u županijskoj Razvojnoj agenciji predstavio gospodarske pokazatelje tijekom 2018. godine.

– U Šibensko-kninskoj županiji za 2018. godinu, 2.504 poduzetnika predalo je financijsko izvješće Fini, što je 12 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Prema veličini od ukupnog broja u 2018. godini poslovalo je 2.284 mikro poduzetnika, 194 mala poduzetnika, 23 srednja i tri velika poduzetnika – istaknuo je Soža.

Na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik, sudjelovao je i gradonačelnik Željko Burić, zamjenica župana Darija Puljić te direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK te posebni savjetnik premijera, Zvonimir Savić.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Šibensko-kninskoj županiji krajem prosinca 2018. godine bilo je ukupno 30.252 osiguranih zaposlenih osoba, što je odnosu na kraj prosinca 2017. godine više za 1,3 posto, kazano je na današnjoj sjednici.

Gradonačelnik Željko Burić kazao je kako je zadovoljan prošlogodišnjim gospodarskim rezultatima koji pokazuju pozitivne pomake.

– Nastavit ćemo jačati gospodarstvo koje nam je u fokusu prioriteta, a poslije kojeg se nalaze turizam i visoko obrazovanje. Iako možemo biti zadovoljni rezultatima ostvarenim u lanjskoj godini smatramo kako daljnje jačanje grada Šibenika ne može doći bez jačanja zaleđa naše županije – kazao je Burić.

Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize održao je predavanje ‘Kreditni rejting Hrvatske, proces uvođenja Eura i utjecaj na gospodarstvo Hrvatske’.

Inače, Gospodarsko vijeće Županijske komore Šibenik sastavljeno je od 17 članova, vodećih gospodarstvenika Šibensko-kninske županije. Ovo vijeće, na čelu s predsjednikom i zajedno sa stručnim tijelima Komore unapređuje poduzetništvo, uspostavlja poslovne odnose s inozemstvom, potiče razvoj inovacija i ekologije, te obavlja tekuće poslove od značaja za obavljanje gospodarskih djelatnosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.