LegendFest zaslužio novu priliku: NP Krka ponovno osigurala Roški slap za obiteljski festival

Nakon lanjskog uspješnog prvog gostovanja u Šibensko-kninskoj županiji i NP Krka, LegendFest, festival narodnih priča, legendi i mitova i ove će godine biti održan na Roškom slapu. LegendFest prikazuje hrvatsku nematerijalnu i materijalnu baštinu kroz različite kulturne i umjetničke izričaje, a uključuje zabavne umjetničke sadržaje – koncerte, predavanja, kazališne predstave, izložbe, radionice, performanse, videoprezentacije/projekcije – na nekoliko lokacija na Roškome slapu, koji će, kroz interaktivni pristup, posjetitelje uvesti u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojemu se nalaze.

Lanjski bogat program toga obiteljskog festivala oduševio je posjetitelje Parka i lokalnu zajednicu, pa će se suradnja JU ‘Nacionalni park Krka’ i udruge Val kulture nastaviti i ovog ljeta.

U proteklih jedanaest godina LegendFest je održan u Zagrebačkoj, Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a ove godine uz Roški Slap domaćin je i istarski gradić Pićan. Festival se pokazao posebno zanimljivim djeci, koja na njemu mogu izraziti svoju kreativnost sudjelovanjem uz pomoć stručnih voditelja u raznim likovnim radionicama ili različitim predstavama.

Otvoren je i poziv za prijavu programa za ovogodišnji festivala koji je dostupan na njihovoj web stranici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.