‘Ljepotica iz Leenanea’ među izabranim predstavama za 25. Festival glumca

Predstava šibenskog kazališta ‘Ljepotica iz Leenanea’ našla se na popisu 20 predstava koje će biti prikazane na 25. Festivalu glumca koji će se održati od 11. do 20. svibnja u Iloku, Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Otoku.

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika na taj je način odalo još jedno priznanje predstavi u produkciji šibenskog HNK, nakon što je prošle godine ‘Ljepotica iz Leenanea’ otvorila Gavelline večeri.

‘Ljepoticu’ je režirao Dražen Ferenčina, a režirana je prema drami irskog pisca Martina McDonagha. Na površini, drama je o Maureen Folan, usamljenoj ženi u ranim četrdesetim godinama, i Mag, njezinoj manipulativnoj majci, koja se stalno miješa u Maureenin život i odbija dopustiti kćeri da se zaljubi. Beskrajna usamljenost, međusobni ratovi, zatvorene u svoje čahure majku i kćer dovode do neobičnog raspleta.

Uz naslovnu ulogu Maureen, koju igra Franka Klarić, te njezinu majku Meg, koju igra Biserka Ipša, tu su još i šibenski glumac Jakov Bilić koji je utjelovio Patoa, te Bojan Brajčić koji glumi njegovog brata Raya. Za scenografiju se pobrinuo Branko Lovrić Caparin, kostimografkinja je Sara Lovrić Caparin, autor glazbe Igor Karlić, scenski pokreti Alen Čelić,dizajn svjetla Josip Bakula dok je inspicijent Anđelko Babačić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.