Ljeto je u gradu: Čudljivo nebo za kraj svibnja nudi ljetnih 30 u hladu

I danas će, kao i jučer, kišobran ili kabanica dobro doći mnogima, osobito u unutrašnjosti, ali ne cijeli dan nego samo povremeno, i to gdje kiša neće biti u obliku jakih pljuskova, jer tada ni od kišobrana neće biti velike koristi. Nestabilno će biti i sutra, a prema kraju ovog tjedna i početkom sljedećega sve sunčanije i toplije. Na šibenskom području, gdje je jučer napadalo više od 20 litara kiše po četvornom metru, jutros je pretežno vedro. Puše slab sjeverozapadnjak, a temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Pirovcu 18°C, u Šibeniku, Vodicama i Primoštenu 16, u Skradinu 15, u Kninu 13 te u Drnišu 12°C.

U Dalmaciji danas djelomice sunčano uz jači dnevni razvoj oblaka u zaleđu te poneki pljusak, koji može doći i do obale. Danju će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i zapadnjak, s kojima će more biti i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura između 25 i 28 °C, pa će nekima dobro doći osvježenje u moru, čija je temperatura oko 21 °C.

Na moru sljedećih dana vrijeme gotovo pa pravo ljetno, pretežno sunčano te vrlo toplo, uz najvišu temperaturu i do 30 °C. Samo će ponegdje jači okomiti razvoj oblaka u poslijepodnevnim satima nakratko poremetiti takav dojam vremena.  Izmjenjivat će se slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.