Ljeto prije ljeta: Sparina preuzima i dane i noći

U posljednjem svibanjskom tjednu imat ćemo pravi ljetni ugođaj i prije početka klimatološkog ljeta. Prevladavat će sunčano i iznadprosječno toplo, u mnogim mjestima i vruće, ali ne i sasvim stabilno pa će ponegdje biti pljuskova i grmljavine, osobito u gorju. Temperatura zraka bit će iznadprosječno visoka pa i ona najniža noćna i jutarnja. Pred nama je na obali nekoliko tropskih noći u nizu kad se temperatura zraka neće spuštati ispod 20, a ponegdje vjerojatno niti ispod 23 ili 24 °C.

Na šibenskom području dan počinje pretežno vedrim nebom i skoro bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku, Pirovcu i Rogoznici 20 °C, u Vodicama i Skradinu 19, u Primoštenu 18, u Kninu 17 te u Drnišu 15 °C.

Na srednjem Jadranu danas će biti pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Vrlo je mala vjerojatnost lokalnih pljuskova u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar većinom slab, prema otvorenom moru mjestimice umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 29 do 31 °C.

Na Jadranu i sutra većinom sunčano i vrlo toplo, a i tijekom noći temperatura zraka u mnogim mjestima neće se spuštati ispod 20 °C. Sredinom i potkraj tjedna ponegdje može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, na sjevernom dijelu uz obalu jugozapadni.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.