Ljeto se ne da! Vraćamo se u ljetni režim i danju i noću

Pred nama su pretežno sunčani dani, uz povremeno više oblaka osobito na kopnu, te ponovno topliji, većinom i vrući. Samo su ponegdje mogući kratkotrajni pljuskovi. Na šibenskom je području jutros malo do umjereno oblačno sa slabom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru, Pirovcu, Rogoznici i Skradinu 25°C, u Šibeniku, Vodicama, Primoštenu i Drnišu 24, u Kninu i na Miljevcima 23, a u Putičanjima, Dubravicama i na Krapnju 22°C. Temperatura mora je između 23 i 24°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas barem djelomice sunčano, ali nestabilno. Ponegdje su mogući rijetki pljuskovi i grmljavina. U početku će puhati slaba do umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 32 °C. Unatoč oblacima UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, u većini će krajeva biti visok pa ne zaboravite kvalitetno se zaštititi.

Sljedećih dana na Jadranu pretežno sunčano i vruće, uz uglavnom tople noći. Rijetki pljuskovi mogući su većinom na jugu Jadrana. Vjetar uglavnom slab zapadni i jugozapadni, prema otvorenome moru sjeverozapadni.

Mogućnost nove prolazne promjene u prognostičkim modelima vidi se oko 24. kolovoza dok su nešto jači signali za promjenu vremena oko 27. kolovoza.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.