S oblacima i rast temperature

Loše vijesti za zimoljupce: Anticiklona je popustila, vraća se topli zrak iz Maroka

Mrzitelji zime bi rekli kako bi sad već bilo dosta ove zime, a izgleda da će tako i biti. Anticiklona koja je omogućila ovo zahladnjenje nije opstala pa nije izgradila anticiklonalni blok koji bi osigurao dotok hladnog zraka na više od dan-dva. S Atlantika sada nadiru vrlo duboke ciklone koje prekidaju sjeverna strujanja s kojima je stigla ova hladna zračna masa. S jugozapada nam se približava ciklona koja se nalazila kod Maroka koja će u četvrtak i petak pa i u subotu opet destabilizirati atmosferu na obali i u gorju. Novog zimskog prodora neće biti u sljedećih desetak dana.

Jutro je na šibenskom području vedro sa slabim do umjerenim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 6 °C, u Pirovcu i na Žirju 5, u Šibeniku i Skradinu 4, u Vodicama i Tisnu 3, u Kninu 2, u Primoštenu i Žaboriću 1, na Promini 0, a u Drnišu i na Miljevcima -1 °C.

Na Dalmaciji danas pretežno sunčano i hladno. U nizinama unutrašnjosti jutarnja magla, mjestimice i dugotrajnija. Na Jadranu umjerena, podno Velebita mjestimice i jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 12 °C.

Na Jadran sutra stiže sve više oblaka, a prema večeri na jugu uz jugo može pasti i malo kiše, koje će u petak povremeno biti duž cijele obale, ponegdje u Dalmaciji moguće i obilnije. I subota će biti promjenljiva, ali ipak uz rjeđu i slabiju kišu te sjeverozapadni vjetar. Nakon stabilnije nedjelje, u ponedjeljak s jačanjem juga vjerojatno nam dolazi izraženija promjena vremena praćena mjestimice i obilnijom kišom.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.