Lungomare na Krapnju: Grad sufinancira uređenje šetnice na najnižem otoku na Jadranu

Gradonačelnik Željko Burić i Ivica Svirčić, direktor tvrtke Bemix, danas su potpisali ugovor o radovima na izgradnji šetnice na otoku Krapnju. Projekt adaptacije šetnice na otoku Krapnju obuhvaća uređenje šetnice duž zapadne obale otoka, ukupne dužine 1320 metara, koja je u izuzetno lošem stanju zbog djelovanja mora i vjetra.

– Riječ je o još jednom otočnom projektu koji pokazuje naš način razmišljanja, a to je da ne zanemarujemo naše otoke. Nakon uspješnog projekta Hrvatskog centra koralja na otoku Zlarinu te početka realizacije projekta povezivanja naših otoka na vodovodnu mrežom, projekt šetnice na otoku Krapnju značit će dodatnu turističku valorizaciju najnižeg hrvatskog otoka – rekao je Burić.

Radovima na otoku Krapnju predviđeno je uređenje postojeće pješačke površine, izgradnja 160 metara novog dijela šetnice te uređenje odmorišta i pristupa plaži. Ugovorena cijena radova iznosi nešto manje od 640 tisuća kuna, a Grad Šibenik je za tu namjenu na javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osvojio 370 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

buric mileta potpis

– Grad Šibenik iz godine u godinu javlja se na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koji, pak, iz godine u godinu raspisuju natječaje, odnosno programe za otoke gdje se jedinice lokalne samouprave mogu javiti za sufinanciranje manjih infrastrukturnih projekata na otocima. Tako smo prijavili šetnicu na otoku Krapnju, na kojoj su prije devet godina postavljeni rubnjaci, ali nije nikada betonirana i završena te su sunce i more napravili svoje. Ovim radovima projekt će se završiti, a šetnica proširiti – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Direktor tvrtke Bemix istaknuo je kako će se s radovima započeti po završetku turističke sezone, 15. rujna, a isti će biti okončani do kraja ove godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.