Mala mogućnost za kišu i velika za dobro raspoloženje

Potvrđuje se ovih dana da prognoze na veliku vremensku udaljenost, kako smo i pisali, moramo uzimati s velikom rezervom i biti spremni na njihov preokret kada se prognozirano razdoblje dovoljno približi. Pobjedu je ovaj put odnjela anticiklona koja je zimu potisnula dalje od nas i jamči nam desetak dana ugodnijeg zimskog razdoblja i uštede na grijanju, a svima koji su se nadali prodoru hladnog zraka i oštrije zime, vjerojatno i s kojim centimetrom snježnog pokrivača, više sreće drugom prilikom.

Jutros je na šibenskom području pretežno vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniku je iznosila 5°C. Toliko je i u Vodicama, Dubravi, Bilicama i Drnišu. U Rogoznici jutros 8°C, u Pirovcu i Skradinu 6, a u Kninu, Miljevcima i Putičanjima 4°C.

Danas će biti djelomice sunčano uz oblačnije i mogućnost za slabu kišu na moru i vanjskim otocima, lokalno nije isključena niti uz obalu. Na južnom i srednjem dijelu Jadrana zapuhati će jugo, sjevernije bura, a naša županija će biti na granici tih dvaju vjetrova, odnosno južnije od Šibenika puhat će levant i jugo, na moru južno od Rogoznice jugo, zapadno od Šibenika bura. Najviša dnevna temperatura na Jadranu između 9 i 14°C. Biometeorološke prilike cijeli će dan biti povoljna pa navucite osmijeh i krenite dalje.

Petak će donijeti raskidanje naoblake, a duž obale jugo i levanat postupno će zamjeniti slaba bura. Temperature zraka bez veće promjene i kretati će se ujutro između 4 i 9°C, a tijekom dana do 14°C.

Izvori: Crometeo, Šibenik Meteo, DHMZ, HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.