Malim i srednjim poduzetnicima ponuđeno 200 milijuna bespovratnih kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je poziv za prijavu projekata malih i srednjih poduzetnika za bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pozivom na dostavu projektnih prijedloga ‘Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća’  sufinancirat će se ulaganja u kapacitete malih i srednjih poduzeća, kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica. Poziv ima za cilj jačanje regionalne konkurentnosti kroz razvoj strateških djelatnosti industrije. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti omogućit će se razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Na poziv se mogu javiti mikro, mala i srednja poduzeća, a ukupno je osigurano 200 milijuna kuna. Minimalni iznos bespovratnih sredstava je 500 tisuća kuna, a maksimalni 15 milijuna kuna. Projektne prijava počet će se zaprimati 3. travnja ove godine, a svi uvjeti i materijal potreban za prijavu dostupni su na stranici efondovi.

Novac će se odobravati za poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti malih i srednjih poduzeća koja djeluju u identificiranim prihvatljivim djelatnostima poticanjem ulaganja u kapacitete, kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.