Manjinci odabrali svoje predstavnike u Vijećima: U Šibeniku od 1.538 Srba, na izbore izašlo tek njih 32

Ilustracija

Na izbore za članove Vijeća srpske nacionalne manjine u Šibensko-kninskoj županiji izašlo je samo 13,2 posto birača, a najviše glasova osvojili su Anja Šimpraga, Željko Džepina i Dragan Vukmirović, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Naime, od ukupno 10.007 registriranih birača srpske nacionalne manjine u Šibensko-kninskoj županiji, na izbore je izašlo tek 1.327 birača, a 24 listića bila su nevažeća.

Za županijsko Vijeće bošnjačke nacionalne manjine, glasovalo je tek dvoje birača i time je odabralo Edina Bećirevića za vijećnika.

Izbori za članove albanske i slovenske nacionalne manjine nisu održani, budući da nije stigla nijedna kandidatura, izvijestio je DIP.

U Drnišu je u Vijeće srpske nacionalne manjine s najviše glasova ušao Jovan Knežević, a po broju glasova odmah iza njega su Milorad Ćosić i Bosiljka Janjić.

U Kninu su najviše glasova dobili Nikola Bajić, Gojko Rašković i Gordana Bradaš.

U skradinsko Vijeće srpske nacionalne manjine s najviše glasova izabrani su Duško Dobrota, Stevan Baljak i Mirko Krička, dok su u Šibeniku, gdje su na izbore od 1.538 upisanih birača izašla tek 32 predstavnika srpske nacionalne manjine, izabrani Dušan Borak, Jovan Dobre i Tatjana Borak.

Ni u Šibeniku nisu održani izbori za Vijeće albanske nacionalne manjine, dok je za predstavnika Bošnjaka s dva glasa izabran Hamdija Rožajac.

U Vodicama je glasovalo 25 predstavnika srpske nacionalne manjine od ukupno upisanih 331, a najviše glasova dobili su Vujo Grulović, Nikola Lalić i Zorica Lalić.

Predstavnici srpske nacionalne manjine u većem su se broju odazvali izborima u Općini Biskupija, pa ih je od 1.071, glasovalo 234, što je gotovo 22 posto. U Vijeće su s najviše glasova ušli Dušan Popratnjak, Jovica Krstanović i Neven Karna.

U Erveniku je odaziv bio najveći, čak 33 posto, a najviše glasova dobili su Željko Arambašić, Zoran Kanazir i Damir Miličić.

U Kistanjama su za Vijeće srpske nacionalne manjine najviše glasova dobili Vujo Krneta, Sanja Tišma i Mira Lalić.

Izbori za Vijeća srpske nacionalne manjine nisu održani u Tribunju, Promini i Civljanima.

Popis svih odabranih predstavnika za Vijeća provjerite OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.