Tako je govorio Marić

Marić odlazi, ali Batižele ostaju! Odstupa ministar koji je rekao da je TEF projekt njegovog mandataFoto: Arhiva/Šibenski portal

Sad već bivši ministar državne imovine Goran Marić prije dvije godine je na jednom od svojih prvih službenih posjeta obišao bivši TEF i kazao kako je oživljavanje tog prostora projekt njegovog mandata. Dvije godine poslije Marić je dao ostavku zbog medijskog pritiska nakon što je otkriveno da je do stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu došao na iznimno sumnjiv način, zbog čega ga istražuje i USKOK. Što sve to skupa znači za ex. TEF, odnosno novu državno-gradsku firmu Batižele, upitali smo šibenskog gradonačelnika Željka Burića…

– Projekt Batižele ide dalje i to je nesporno. Ali nitko ne može osporiti da je osobna uloga Gorana Marića, unutar svih zakonskih mogućnosti, bila ogromna. Njegovo izravno angažiranje i želja da pomogne gradu Šibeniku je bila nemjerljiva. On je jako puno radio na koordinaciji između različitih ministarstava da bi projekt došao u fazu kakva jest – kaže gradonačelnik Burić koji dodaje kako ne zna ništa o Marićevim aferama, osim onoga što je mogao pročitati u medijima, što mu, kako ističe, ne daje pravo na ikakav komentar.

Projekt Batižele ide dalje, a samo je, prema Burićevim riječima, potrebno vrijeme budući da projekt više nitko ne može zaustaviti.

– Pripremamo se za objavu natječaja za investitore. I to je velika stvar. Ipak, bez obzira na sve, u moje ime i ime Grada moram izraziti veliku zahvalnost na angažmanu ministra Marića. U druge stvari neću ulaziti jer, ponavljam, ne znam o čemu se radi – naglasio je Burić.

Bivši ministar je, podsjetimo, rekao prije dvije godine kako je prostor bivše Tvornice elektroda i ferolegura najveći potencijal koji je vidio u ovom kraju, ne samo u Šibeniku, nego na širem području Dalmacije.

– Zato sam kad je premijer Plenković od svih ministara zatražio da kažu koji je najvažniji projekt njihovog ministarstva ja odabrao TEF. Ovo je projekt budućnosti Šibenika i projekt mog mandata – poručio je Marić u pratnji domaćina, Burića i njegove bliže administracije prilikom posjeta TEF-u.

Goran Marić u Šibeniku: TEF je budućnost Šibenika i projekt mog mandata!

Također, Marić je dao u rujnu prošle godine intervju Šibenskom portalu u kojem je istaknuo kako mnogi možda i danas ne vide kakva je važnost i kolika budućnost čeka Šibenik realizacijom TEF-a. Na hektarima iznad Banja se piše nova povijest Šibenika koja će dati novu vizuru i potencijal Krešimirova grada, a to se događa jednom u stoljeću.

 – Sada samo ne smiju zakazati urbanisti i arhitekti. Ako će se tu poštivati samo pogled pojedinca, onda TEF neće uspjeti. Projekt mora sadržavati i komercijalne i društvene sadržaje, kao i javne. Mora imati sve aspekte koji trebaju Šibeniku za 50 godina, a ne što mu danas treba – zaključio je bivši ministar.

Goran Marić: ‘TEF je stoljetni projekt za Šibenik. Vi ćete odlučiti kako će prostor izgledati, a ne država’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.