Petrina u mirovinu pa gužva u jedanaestercu

Među 11 kandidata za šefa šibenskog Zavoda za zapošljavanje i dvoje bivših zaposlenika NP Krka

Ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Čak 11 prijava kandidata stiglo je na natječaj za predstojnika šibenskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje jer dugogodišnji predstojnik Luka Petrina odlazi u mirovinu. Potvrdili su to za Šibenski portal iz HZZ-a, no nisu otrkili imena kandidata pravdajući to odredbama Uredbe o zaštite osobnih podataka. Ipak, neslužbeno doznajemo da su među njima i Željko Bulat, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Krka i Ljiljana Zmijanović, nezaposlena doktorica znanosti koja nije prošla na zadnjem natječaju za ravnateljicu NP Krka. Podsjetimo, Željko Bulat, pravomoćno je, presudom Vrhovnog suda u Zagrebu, oslobođen optužbi da je počinio kazneno djelo primanja mita u gospodarskom poslovanju zbog čega je 2011. godine bio i priveden.

Zmijanović se dugo borila za mjesto ravnatelja NP Krka nakon što je na natječaju odabrana Nella Slavica. Čak je Upravi sud bio poništio odluku, ali je nadležno Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Slavicu ponovno izabralo jer su utvrdili formalni propust u provedbi natječaja, tako da braniteljski status na koji se pozivala Zmijanović uopće nije došao na red.

Na pitanje Šibenskog portala zbog čega u natječajnoj dokumentaciji nije trebalo priložiti potvrdu o nekažnjavanju, odgovorili su kako to nije zakonski propisano.

Po našim informacijama i Bulat i Zmijanović već su pozvani na razgovor u središnjicu HZZ-a u Zagrebu jer za prijavljene kandidate nije predviđeno testiranje. Iz HZZ-a su nam potvrdili kako selekcijski postupak za imenovanje predstojnika Područnog ureda Šibenik provode samo kroz razgovor s kandidatima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.