Međunarodni književni susret neovisnih pisaca i novinara Hrvatske i Makedonije

Tradicionalni međunarodni susret grupe neovisnih  pisaca i novinara Hrvatske i Makedonije koji od 2014. godine organizira nevladina organizacija „Hrvatsko-makedonska tangenta“ održat će se 12. i 13 svibnja na otoku Zlarinu

Međunarodni susret pod nazivom „Sa otoka na kopnu, ka otoku na moru“ (to je naslov knjige akademika Bogomila Dzuzela, koji je bio jedan od prvih učesnika ove manifesrtacije) ove godine bit će obogaćen prisustvom kolega iz Bosne i Hercegovine.

Na ovogodišnjim zlarinskim književnim diskusijama i razmjeni iskustava iz Makedonije će se pridružiti i Petar Andonovski (dobitnik nagrade za roman godine 2015), Frosina Parmakovska i Dejan Stojanovski (roman godine 2016).

makedonija2

Predsjednik „Hrvatsko-makedonske tanjente“ Sašo Georgievski veli da će svoje probleme i iskustva makedonski pisci razmijeniti sa hrvatskim kolegama (Renato Baretić, Zvonko Varošanes, Nikola Šimić Tonon, Žaklina Kutija, Dinko Škevin, Ivan Dobra Žirjanin…) i BiH (Igor Božović, Emir Imamović-Pirke, Glorija Kristo), a očekuje se i panel diskusija na temu „pisci-novinari“

Da potsjetimo, u dosadašnjim književnim susretima na otoku koralja Zlarinu, Makedoniju su zastupali akademik Bogomil Dzuzel, prof.dr. Elizabeta Šeleva, Liljana Dirjan, Robert Aladzozovski, Elizabeta Petrovska….a sa hrvatske strane sudionici su bili Ante Tomić, Zvonko Varošanec, Mladen Bjažić, Emir Imamović, Dinko Škevin.

makedonija

Ovim kulturnim događajem realizira se i ostvaruje jedan od glavnih ciljeva „Tangente“, produbljivanje i približavanje kulturnih i umjetničkih veza i relacija Hrvatske i Makedonije, kao i BiH. Susreti koji se održavaju svakog svibnja prihvačeni su u Hrvatskoj i Makedoniji sa velikom pozornošću i javnim i medijskim odjekom.

 

Pokrovitelj događaja je Ministarstvo turizma Hrvatske i gradonačelnik Grada Šibenika.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.