Meteoalarm: snijeg u okolici Knina, udari bure na obali i do 95 kilometara na sat

Foto: ilustracija

Ostvaruje se prognoza koja nam je najavila kako će zima već na početku 2017. godine pokazati zube. Bijeli pokrivač sada je već izvjesan i ujutro bi mnoge mogao dočekati pred vratima.

Snijeg već pada na području Livna u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje se temperatura zraka spustila na -1°C, a prema dojavama koje dobija Šibenik Meteo susnježice ima i u višim dijelovima Dalmacije na visini iznad 800 i 900 metara, osobito prema Svilaji i Dinari.

Na automatskoj mjernoj postaji na Promini, koja je na visini od 855 metara, u 18.00 sati izmjerena su 3.3°C uz slab vjetar južnih smjerova. Tijekom noćnih sati na toj lokaciji očekuje se prelazak kiše u snijeg uz akumulaciju snježnog pokrivača visine i do 10 centimetara.

Osim u višim krajevima Zagore tijekom noći snijega bi moglo biti i na širem kninskom području za koje je Meteoalarm izdao žuto vremensko upozorenje jer postoji mogućnost stvaranja snježnog pokrivača visine i do 10 centimetara, a ukupna količina oborina mogla bi dosegnuti i 25 litara po četvornom metru. Za prvu polovinu sutrašnjeg dana izdano je također žuto upozorenje budući da se očekuju udari bure i do 65 kilometara na sat.

Za obalni dio Šibensko-kninske županije također je od noćnih sati pa sutra do 18.00 sati na snazi žuto upozorenje na moguće obilnije oborine i do 25 litara po četvornom metru kao i za jaku buru s udarima od 65 do 95 kilometara na sat.

Izvor: Šibenik Meteo

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.