Meteoalarm u crvenome do kraja tjedna: Najugodnije u rogozničkom hladu i murterskom moru

Vrlo veliku opasnost od toplinskih valova za zdravlje ljudi najavili su iz Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije za priobalni dio županije od danas pa sve do četvrtka, a u unutrašnjosti županije umjerena opasnost bit će do srijede pa će u četvrtak porasti također na vrlo veliku. Zanimljivo je i to da su naši krajevi među rijetkim područjima Europe u kojima je oglašeno crveno upozorenje Meteoalarma.

crveno0608182

Oko 12 sati temperatura zraka u našoj županiji prešla je već dobrano 30 Celzijevih stupnjeva. Najtoplije je u Dubravicama koje mjere 35,2°C, u Golubiću s 34,6°C te u Bilicama u kojima je izmjereno 34,2°C. Oko 34 su i Putičanje i Miljevci, a uz obalu je uglavnom između 29 koliko mjeri Rogoznica do 33°C u Prvić Luci.

Osvježenje više i ne morate tražiti u moru jer je u Šibeniku izmjerena temperatura mora 25,7°C, u Vodicama 26,3, na Krapnju 26,1, a u Rogoznici 26,7°C. Ugodnu temperaturu mora, po mjerenjima plutača Šibenik Metea, oko 24,4°C, još ima Murter, a temperatura Krke u Skradinu je 25,6°C.

crveno060818

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.