Migranti se probili kod Golubića: HGSS spasio trudnicu i majku s bebom

Troje migranata spasili su u petak s planine pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja kod graničnog prijelaza Strmica. Trudnica i majka sa šestomjesečnim djetetom zapele su u planini nakon prelaska granice. Radi se o vrlo nepristupačnom terenu, doznaje Dalmatinski portal od Srđana Vrsalovića, pročelnika helikopterske službe spašavanja HGSS-a.

– Poziv je stigao od šibenske stanice iza podneva. Radilo se o migrantima. Trudnica koja ima problem s nogom i majka s djetetom od šest mjeseci. Dojava je bila da se nalaze kod Golubića u brdu iznad kod graničnog prijelaza Strmica. Ekipa iz Drniša išla je zemaljskim putem. Zbrinuli su unesrećene. S Firula smo poletjeli u 14.07. Iz zraka smo prvo podigli dijete u košari, zatim trudnicu u trol nosiljci i na kraju smo podigli i drugu ženu. Sve smo ih potom odveli u Knin na helidrom kod bolnice gdje je bila i policija. U Knin smo sletjeli u 15.18. Letjeli smo s helikopterom HRZ-a s kapetanom Prgometom i njegovom posadom – kazao je Vrsalović.

Istaknuo je kako se radilo o vrlo zahtjevnoj operaciji spašavanja. S migranticama nisu uspjeli ništa iskomunicirati. Bile su pothlađene i u slabom stanju.

Doznajemo da je šest osoba zavšilo u kninskoj policijskoj postaji. Četvero odraslih i dvoje djece. Utvrđuju odakle su, kako su došli u Hrvatsku, piše Dalmatinski portal.

hgss1 hgss2

Foto: HGSS

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.