Miljenka Bujas nova predsjednica: Po prvi put u 118 godina dugoj povijesti Kolo će voditi žena

Na redovitoj izbornoj skupštini kolaši su izabrali novo vodstvo. Nova predsjednica Kola je Miljenka Bujas, profesorica francuskog jezika i pedagogije, zaposlena u OŠ Faust Vrančić kao stručni suradnik, pedagog. Osim što je prva žena, gđa. Bujas je ujedno i najmlađa osoba u povijesti na čelu ove stoljetne šibenske institucije. Aktivni je član Kola od 2002. godina, a dosad je u organizaciji rada sudjelovala kao član upravnog i nadzornog odbora.

Biti na čelu Kola je istovremeno velika čast i još veća odgovornost. S jedne strane, tu je gotovo 120 godina povijesti i tradicije koju treba ispoštovati i nastaviti rad na najvišoj razini. Kolo je simbol Šibenika i svjesna sam da je svaki naš nastup pod posebnim povećalom javnosti. S druge strane, tu je i sedamdeset volontera koji godišnje žrtvuju i do 400 sati svog vremena, a koji za svoj rad očekuju nagradu u vidu atraktivnih nastupa, druženja i prilika da s ponosom predstavljaju svoj grad, rekla je nova predsjednica neposredno nakon izbora.

miljenka bujas kolo

Osim nove predsjednice, izabrana je i nova tajnica i članovi upravnog nadzornog odbora. Dužnost tajnice u idućem četverogodišnjem razdoblju obavljat će Matea Kalauz, a u upravi će biti još i bivša tajnica društva Angela Bujas, Marina Galijatović, Ivana Kalebić, Ivica Čular i Frane Belamarić. U nadzorni odbor izabrani su Silvana Šare, Marijana Burić i dosadašnji predsjednik Kola, Krešimir Grubić, koji se nije kandidirao za novi mandat.

kolo tvrdava 290616 5

U Kolu sam doživio neke od najljepših trenutaka u svom životu i u pjevačkom smislu, ali i u privatnom životu. Euforija nakon izvedbe Carmine Burane na Tvrđavi sv. Mihovila nešto je što će me pratiti cijeli život. Nagrada moje struke koju nam je dodijelio HUOJ posebna je satisfakcija i na profesionalnoj razini. Na kraju krajeva, u Kolu sam upoznao i ljubav svog života. Nadam se da sam svojim radom i idejama tim sjajnim ljudima u društvu  i gradu Šibeniku vratio barem dio sreće i zadovoljstva koje sam tu doživio. Ipak, želje su jedno, a mogućnosti drugo. Zbog povećanih poslovnih obaveza jednostavno nisam u mogućnosti dovoljno vremena posvetiti društvu i stoga sam smatrao da bi bilo najpoštenije prepustiti to nekom drugom. Miljenka je sjajan izbor i drago mi je da je baš ona prihvatila tu obavezu. Ja ću, kao član nadzornog odbora biti na raspolaganju koliko god mogu, rekao je Grubić na skupštini društva.

carmina_grubic

S novom Upravom i novim dirigentom, prof. Ivom Lisom, Kolo je započelo s pripremama za novu sezonu, te će uskoro raspisati audiciju za nove članove i objaviti program za 2017.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.