Ministar Ćorić u Šibeniku: ‘Do 2020. godine cilj je dostići 50 posto odvojenog otpada’

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić održao je u danas u Šibeniku radni sastanak sa županom šibensko-kninskim Goranom Paukom i županijskim načelnicima i gradonačelnicima na kojemu ih je upoznao s mogućnostima sufinanciranja projekata gospodarenja otpadom.

Nakon radnog sastanka Ćorić je kazao da je 2018. godina izgradnje infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom u Hrvatskoj i da je cilj ministarstva da Hrvatska do 2020. godine dosegne razinu od 50 posto odvojenog otpada.

coric

– Hrvatska je 2016. godinu završila s 27 posto odvojenog otpada, a 2020. godine naš cilj je dostići 50 posto. Sve naše županije, jedinice lokalne samouprave i ministarstvo trebaju učiniti sve da se ovi ciljevi i ostvarei mislim da je ovo je najbolji mogući put za Šibensko-kninsku županiju da to i ostvari i mislim da je ovo je najbolji mogući put za Šibensko-kninsku županiju da to i ostvari  – kazao je ministar Ćorić nakon radnog sastanka.

coric1

coric2

Šibensko-kninske gradonačelnike i načelnike ministri i suradnici upoznali su s nadolazećim aktivnostima ministarstva i natječajima koji su već otvoreni u smjeru izgradnje infrastrukture za odvojeno prikupljanje otpada.

– Veseli činjenica da većina jedinica lokalne samouprave s područja Šibensko-kninske županije poduzima aktivnosti u smjeru donošenja planova gospodarenju otpadom i odluka o obavljanju javne usluge. Priredili su dokumente koji omogućavaju pristup EU natječajima i većina njih komunicira spremnost da pristupe natječajima. Vjerujem da će se dogoditi da ćemo sljedeće godine u ovo isto vrijeme, kada dođem u županiju, svjedočiti boljoj realizaciji ciljeva koje smo postavili za ovu godinu -kazao je ministar Ćorić.

coric3

Župan šibensko-kninski Goran Pauk naglasio je da je županija na dobrom putu gospodarenja otpadom, ali da je predstoji još posla.

– Ministar i njegovi suradnici prezentirali su nam dio mogućnosti koje stoje na raspolaganju jedinicama lokalne samouprave vezane za fondove Europske unije, rasprava je bila kvalitetna i ovo je dobar način na koje ministarstvo u neposrednoj komunikaciji prezentira projekte gradonačelnicima i načelnicima. Kao županija  smo na dobrom putu i mislim da smo odmakli za razliku od nekih drugih županija, ali pred nama je  još puta– kazao je župan Pauk.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.