Ministar Kuščević donio dva milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu u 14 županijskih gradova i općina

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević dodijelio je danas ukupno dva milijuna za projekte poticanja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnost standarda gradovima Vodice, Šibenik i Drniš te općinama Tribunj, Unešić, Promina, Biskupija, Bilice, Kijevo, Kistanje, Ervenik i Murter-Kornati.

– Regionalni razvoj najvažnija je karika razvoja države. Hrvatska nije razvijena koliko su razvijena njezina četiri regionalna centra, nego onoliko koliko su razvijene manje sredine. One pak nemaju sredstva kao veliki gradovi, i zato nam je želja pomoći jedinicama lokalne samouprave da izgrade infrastrukturu i podignu komunalni standard, poručio je danas u Vodicama ministar Kuščević.

projekti zupanije lovro kuscevic 100417 (7)

Ministarstvo je za taj program ove godine izdvojilo ukupno 40 milijuna kuna, a riječ je o novcu uprihodovanom od legalizacija bespravno sagrađenih objekata.

– Taj novac mora se vratiti u jedinice lokalne samouprave, jer je bespravna gradnja njima stavila na teret dodatna ulaganja u infrastrukturu. Iz Šibensko-kninske županije prijavljeno je 33 projekta, a njih 14 dobilo je sredstva. Riječ je o projektima vrijednim preko 20 milijuna kuna, a mi ih sufinanciramo sa dva milijuna, objašnjava ministar.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk poručio je da će tim novcem općine i gradovi spremnije dočekati sezonu.

– Važan nam je svaki dio županije i zato mogu samo zahvaliti Ministarstvu i ministru Kuščeviću. Dva milijuna kuna osjetno će poboljšati našu komunalnu infrastrukturu čime ćemo spremnije dočekati turističku sezonu, rekao je Pauk.

projekti zupanije lovro kuscevic 100417 (6)

Općina Bilice za javnu rasvjetu u naselju Lugovići dobila je 120 tisuća kuna, Biskupija za nerazvrstane ceste također 120 tisuća, Kijevo 150, Kistanje za nabavu gospodarskog kamiona s kosilicom 140 tisuća kuna, Ervenik za nerazvrstane ceste u Mokrom polju i samom naselju isto 140 tisuća. Općina Murter-Kornati dobila je 100 tisuća kuna, Promina 85 tisuća, Skradinu ide 250 tisuća za završnu fazu uređenja groblja i mrtvačnice, Tribunju 100 tisuća za sanaciju nogostupa i javnih površina, a Unešiću za nerazvrstane ceste 150 tisuća kuna.

Nadalje, Grad Knin dobio je 250 tisuća kuna za uređenje dječjeg igrališta u Golubiću, dok u Drniš za nerazvrstane ceste odlazi 100 tisuća kuna. Šibenik je za Podsolarsko dobbio 80 tisuća, a Grad Vodice 150 tisuća kuna za nabavu visokotlačnog perača polivalentne primjene.

projekti zupanije lovro kuscevic 100417 (9)

projekti zupanije lovro kuscevic 100417 (5)

projekti zupanije lovro kuscevic 100417 (8)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.