Od sljedeće godine županijske Skupštine u Ražinama

Ministar Pavić obišao ABC u Ražinama: ‘Europski fondovi mijenjaju Hrvatsku za bolji život’

Gradilište Adriatic Business Centra – ABC u Ražinama, koji bi trebao biti završen krajem ove godine, obišao je danas Marko Pavić u okviru svog prvog radnog posjeta u funkciji ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Prije obilaska gradilišta održan je sastanak zatvoren za javnost sa županom Goranom Paukom i suradnicima o projektima u Šibensko-kninskoj županiji financiranim EU sredstvima, te mogućnostima razvoja manjih mjesta i otoka kroz EU fondove.

– Ovo je prva županija koju službeno posjećujem što je moj osobni odabir jer sam i obiteljski vezan s ovom županijom. Veliki napredak smo postigli u ugovaranju europskih fondova, kao Vlada podigli smo stopu ugovaranja sa devet na 73,5 posto. Šibensko-kninska županija na svom prostoru ima 1,6 milijardi kuna ugovorenih projekata, ali ono što stvarno veseli nisu samo te krute brojke, već da ti fondovi stvarno mijenjaju Hrvatsku, osiguravaju bolji život našim sugrađanima – kazao je ministar Pavić koji sutra planira posjet otocima.

Pavić je istaknuo kako je poduzetnički centar ABC, vrijedan 20 milijuna kuna, samo  jedan od primjera investicija koje će građanima, poduzetnicima biti na raspolaganju. Sa detaljima projekta upoznali su ga Mira Lepur i Željko Šimunac, čelni ljudi Razvojne agencije Šibensko-kninske županije. Između ostaloga spomenuto je kako će velika multifunkcionalna dvorana u budućnosti biti prostor u kojem bi se mogle održavati sjednice županijske Skupštine.

– Ministru smo na sastanku iskazali naše zadovoljstvo dosadašnjim povlačenjem novca iz Europe te ga upoznali s nekim našim bitnim projektima koji se provode na području županije te smo popričali i o našim očekivanjima vezanim uz realizaciju još nekih projekata koji stalno ‘vise’, a vezani su uz poprilično velika sredstva za realizaciju. U očekivanju smo formiranja novog financijskog okvira Europske unije iz kojeg ćemo crpiti sredstva i vjerujem da ćemo u pregovorima s Komisijom dobiti bolju polaznu osnovu, nego što smo je imali u prvim pregovorima – kazao je Pauk.

Župan Pauk je naglasio kako će informacije s terena o projektima koji bi mogli brzo ići u realizaciju, ministru pomoći u pregovaranju nove europske omotnice i mogućem redefiniranju postojeće, a jedan od projekata koji će uskoro biti spreman je tvrđava svetog Nikole.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.