Ministar rada javio se video pozivom: ‘Vratimo osmijeh ljudima na lice, na raspolaganju nam je 13 milijardi kuna’

Dan Europskog socijalnog fonda obilježen je danas na tvrđavi sv. Mihovila s ciljem predstavljanja mogućnosti i rezultata financiranja projekata iz Europskog socijalnog fonda, a okupljenima se kratkim video pozivom obratio ministar rada i mirovinskog sustava, Marko Pavić.

– Europski socijalni fond postoji već 10 godina u Hrvatskoj, obuhvatili smo 80 tisuća korisnika. Kako predsjednik Vlade  Andrej Plenković stalno ističe, Europski socijalni fond ljudima vraća i stavlja osmjehe na lice. Koji su to ljudi? Pa pogledajmo samo koje projekte odrađujemo – program zapošljavanja žena, socijalna inkluzija, jačanje državne i javne uprave. Na raspolaganju nam je preko 13 milijardi kuna, a pozivamo vas da budete naši partneri u tom procesu, da što bolje koristimo ta sredstva i da vraćamo osmijeh ljudima na lice – kazao je.

eu socijalni fond mihovil (2)

Katarina Ivanković Knežević, državna tajnica u ministarstvu rada i mirovinskog sustava kazala je kako baš svaki projekt ima svoju težinu.

– Još više veseli je činjenica da je u prošloj godini objavljeno 17 velikih natječaja u iznosu od dvije milijarde kuna, dok je u ovoj godini smo u prvoj polovici već objavili pola od te vrijednosti. Puno projekata, novca i dobrih priča koje slijede iza svih tih natječaja i velih sredstava. Svaki projekt ima svoju težinu i vrijednost,a jedan od velikih je i projekt ‘Zaželi’- zapošljavanje žena u lokalnoj zajednici. Taj projekt ima sve elemente Europskog socijalnog fonda i zato ga volimo – naglasila je i najavila nove projekte.

eu socijalni fond mihovil (2)

U okviru događanja održat će se panel rasprave, predstaviti primjeri dobre prakse te održati Sajam uspješnih projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.