Ministarstvo graditeljstva dodijelilo gotovo 2 milijuna kuna općinama i gradovima u našoj županiji

Ukupno 1.962.000 kuna dodijelilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja za osam projekata razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u općinama i gradovima Šibensko-kninske županije.

Općini Biskupija odobreno je 220 tisuća kuna za pojačano održavanje nerazvrstanih cesta kao uporabljivih građevina, dok je Općini Civljane za sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta u Milašima, Miljkovićima, Preočanima, Totićima i Zelenovićima, odobreno 225 tisuća kuna.

Drniš je dobio 90 tisuća kuna za poboljšanje sustava oborinske odvodnje u gradu, Kistanjama je odobreno 225 tisuća kuna za rekonstrukciju javne rasvjete na području Općine, a Pirovcu 348 tisuća kuna za rekonstrukciju prvog kata poslovne zgrade u vlasništvu općine, u svrhu uređenja uredskih prostora općinske uprave, knjižnice i čitaonice.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, za uređenje nerazvrstanih cesta, dodijelilo je Gradu Skradinu 381 tisuću kuna, Unešiću 391 tisuću kuna, a Općini Tribunj 82 tisuće kuna za uređenje cesta i javne rasvjete.

Inače, na javni poziv Ministarstva prijavljena su 574 projektna prijedloga, a odabrano je njih 181. Riječ je o osiguravanju financijske potpore za projekte jedinica lokalne samouprave koji, izvijestili su iz Ministarstva, ‘pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, kao i za aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.