Ministarstvo kulture šalje 1,6 milijuna kuna u Šibenik

Ministarstvo kulture odobrilo je Gradu Šibeniku 800 tisuća kuna za projekt obnove bivšeg kina Odeon, i istu svotu za dovršenje stalnog postava Muzeja grada Šibenika, u sklopu rasporeda sredstava za programe investicijske potpore u 2017. godini.

Podsjetimo, dvoranu bivšeg kina Odeon Grad rekonstruira u fazama, kako bi u konačnici stavio u funkciju polivalentnu dvoranu namijenjenu održavanju kino i kazališnih predstava, kulturno-glazbenih događanja, pa sve do održavanja konferencija i kongresa.

– Nijedan gradski projekt ne zapostavljamo i radimo ga u skladu s optimizacijom financijskih sredstava. Bivše kino Odeon je primjer fazne gradnje gdje za svaku proračunsku kunu nađemo po jednu iz vanjskih izvora, baš onako kako odgovorna gradska vlast i treba gospodariti novcem građana, kazao je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na između 11 i 14 milijuna kuna, ovisno o razini unutarnjeg uređenja, a uređenje polivalentne dvorane podijeljeno je na faze ovisno o novcu osiguranom u gradskom proračunu i subvencijama Ministarstva kulture.

Tako je Ministarstvo kulture 2013. godine odobrilo bespovratnih 400 tisuća kuna za uređenje bivšeg kina Odeon, 2014. i 2015. godine po 700 tisuća kuna, a prošle i ove godine po 800 tisuća kuna.

Projekt statičke sanacije objekta izrađen je nakon geomehaničke i statičke analize objekta, a izrađena je i revizija glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije bivšeg kina Odeon u polivalentnu dvoranu. U ranijim fazama odrađeni su mehanički i ručni iskopi materijala oko temeljnih stupova do dubine postojećih temelja, ugrađena je i armatura te je postavljena oplata za proširenje temelja. Uz hidrodinamičku pripremu stupova postavljen je  novi beton. Izvedeni su radovi na uređenju pročelja objekta, postavljeni su vanjski fasadni slojevi i krov, te vanjska stolarija. Ujedno je riješen sustav odvodnje cijelog objekta na koji se kino Odeon naslanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.