Preko 500 ravnatelja na skupu

Ministrica Divjak na otvorenju stručnog skupa ravnatelja u Vodicama: ‘Ovo je prvi korak u reformi obrazovanja’

Trodnevni Stručni skup ravnatelja osnovnih škola na temu ‘Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi’ otvoren je danas u Vodicama.

Otvorenju su nazočili ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Nikica Mihaljević te domaćin župan Goran Pauk.

– Danas imam priliku ravnateljima osnovnih škola govoriti o tome gdje smo sada s reformskim procesima, čuti njihovu povratnu informaciju te reći koji su izazovi i što je pred nama. Ovo što sada radimo je prvi veliki korak u reformi obrazovnog sustava, ali svaki daljnji korak zahtjeva nove prilagodbe i rješavanje eventualnih izazova s kojima se sada susrećemo – kazala je ministrica Divjak.

Županije kao osnivači osnovnoškolskih i srednjoškolskih odgojno obrazovnih ustanova i jedan od dionika ovog procesa su zainteresirane da se provede obrazovna reforma koja će dovesti do poboljšanja i unapređenja cjelovitog odgojno obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj.

– Učiteljima i nastavnicima koji su najbitniji dionici procesa kurikularne reforme treba omogućiti trajnu edukaciju, jačanje profesionalnosti, veću autonomiju i kreativnost u radu s učenicima, te sam siguran da će oni uspješno izvršavati sve svoje zadaće koje ih očekuju u ovim promjenama i u tome će imati našu podršku i daljnju uspješnu suradnju – istaknuo je župan Pauk.

Skup je okupio preko 500 ravnatelja osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske, a svečanost otvaranja pjesmom su uveličali ravnateljski zbor, te učenici Osnovne škole Vodice igrokazom i pjesmom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.