‘Misija nam je da Šibenik i županija postanu prepoznatljivi na sceni mediteranske kuhinje’

Međunarodni festival ‘Taste the Mediterranean’ ili ‘Okusi Mediteran’ otvoren je danas u Šibeniku, a u naredna četiri dana posjetitelji će imati priliku sudjelovati na radionicama i edukacijama poznatih svjetskih chefova koji promoviraju mediteransku kuhinju.

– Doveli smo ovdje svijet. Misija nam je da Šibenik i Šibensko-kninska županija postanu prepoznatljivi na sceni mediteranske kuhinje koja je upisana na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine. U protekle četiri godine napravili smo jako puno, u Šibeniku je gostovalo barem pedesetak chefova izvana i Hrvatske, a cilj nam je bio na taj način prezentirati mediteransku kuhinju strancima. Mnogi od chefova s Michelinovim zvjezdicama i ove se godine vraćaju na ‘Taste’ i zajednički gradimo ideju mediteranskog blaga koje imamo, kazala je na otvorenju Ingrid Badurina Denielsson, projekt direktorica festivala.

okusi mediterana 010617 2

Četvrti po redu ‘Taste the Mediterranean’ ove godine održavat će se diljem županije, a namijenjen je proizvođačima, ugostiteljima i hotelijerima kako bi što više i bolje oplemenili blago mediteranske kuhinje, dodala je Badurina Denielsson.

– Grad Šibenik već četvrtu godinu zaredom daje potporu ovoj međunarodnoj manifestaciji koja naglašva prednosti i bogatstva mediteranske kuhinje. Mi smo kraj bogat tradicijom i baštinom, što daje dodatan značaj u razvoju gastronomske ponude grada. Želja nam je da Šibenik postane nezaobilazna turistička destinacija i kada je u pitanju gastronomska ponuda, rekla je Mirjana Žurić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika.

okusi mediterana 010617 7

Šibensko-kninski župan Goran Pauk ističe zadovoljstvo zbog održavanja festivala na različitim lokacijama.

– Ovo je jedan od načina da promoviramo gastro ponudu ove zemlje, a doprinos je svakako i našoj gastronomskoj ponudi koja Šibenik i Šibensko-kninsku županiju čine posebnom. Bogat program ovogodišnjeg ‘Taste the Mediterranean’ događa se diljem županije, od Roškog slapa, manastira Krka, Betine i Primoštena, i drago mi je da će žitelji županije imati priliku sudjelovati na festivalu, zaključio je Pauk i s riječima ‘Dobar tek’ proglasio festival otvorenim.

okusi mediterana 010617 5 okusi mediterana 010617 4 okusi mediterana 010617 6 okusi mediterana 010617 8

Program četvrtog međunarodnog festivala ‘Okusi Mediteran’ provjerite OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.