Međunarodni festival ‘Taste the Mediterranean’ ili ‘Okusi Mediteran’ otvoren je danas u Šibeniku, a u naredna četiri dana posjetitelji će imati priliku sudjelovati na radionicama i edukacijama poznatih svjetskih chefova koji promoviraju mediteransku kuhinju.
– Doveli smo ovdje svijet. Misija nam je da Šibenik i Šibensko-kninska županija postanu prepoznatljivi na sceni mediteranske kuhinje koja je upisana na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine. U protekle četiri godine napravili smo jako puno, u Šibeniku je gostovalo barem pedesetak chefova izvana i Hrvatske, a cilj nam je bio na taj način prezentirati mediteransku kuhinju strancima. Mnogi od chefova s Michelinovim zvjezdicama i ove se godine vraćaju na ‘Taste’ i zajednički gradimo ideju mediteranskog blaga koje imamo, kazala je na otvorenju Ingrid Badurina Denielsson, projekt direktorica festivala.
Četvrti po redu ‘Taste the Mediterranean’ ove godine održavat će se diljem županije, a namijenjen je proizvođačima, ugostiteljima i hotelijerima kako bi što više i bolje oplemenili blago mediteranske kuhinje, dodala je Badurina Denielsson.
– Grad Šibenik već četvrtu godinu zaredom daje potporu ovoj međunarodnoj manifestaciji koja naglašva prednosti i bogatstva mediteranske kuhinje. Mi smo kraj bogat tradicijom i baštinom, što daje dodatan značaj u razvoju gastronomske ponude grada. Želja nam je da Šibenik postane nezaobilazna turistička destinacija i kada je u pitanju gastronomska ponuda, rekla je Mirjana Žurić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika.
Šibensko-kninski župan Goran Pauk ističe zadovoljstvo zbog održavanja festivala na različitim lokacijama.
– Ovo je jedan od načina da promoviramo gastro ponudu ove zemlje, a doprinos je svakako i našoj gastronomskoj ponudi koja Šibenik i Šibensko-kninsku županiju čine posebnom. Bogat program ovogodišnjeg ‘Taste the Mediterranean’ događa se diljem županije, od Roškog slapa, manastira Krka, Betine i Primoštena, i drago mi je da će žitelji županije imati priliku sudjelovati na festivalu, zaključio je Pauk i s riječima ‘Dobar tek’ proglasio festival otvorenim.
Program četvrtog međunarodnog festivala ‘Okusi Mediteran’ provjerite OVDJE.
- Dokument bitan za cijelu županiju: Četiri strane potpisat će danas sporazum o sanaciji kninskih laguna - 12. prosinac, 2019. 12:51
- Petrina napao dožupanicu iz SDSS-a: ‘Držite skale pogrešnoj politici HDZ-a koji razara ovu županiju’ - 12. prosinac, 2019. 10:40
- Parking u gradu i dalje vruća tema: Šarina pekara ostaje derutna, a u Dolac jedino s mjesečnom kartom - 11. prosinac, 2019. 11:04
- Ravnateljica Tvrđave kulture srezala Caspera: ‘Upravo ste predložili kršenje hrvatskih i europskih zakona’ - 11. prosinac, 2019. 10:41
- Gradonačelnik priznao nezavisnom Dobri da Šibenik ima problem s odlaganjem građevinskog otpada i reciklažnim dvorištima - 11. prosinac, 2019. 09:58
- Marenzi prozvao Burića da šuti o prodaji HNK Šibenik, on mu odgovorio: ‘Odakle vam ideja da je proces gotov?’ - 11. prosinac, 2019. 09:38
- Raste broj građana koji se cijepe protiv gripe: Vrhunac epidemije tek stiže, a u županiji preostalo jedva 400 doza cjepiva - 7. prosinac, 2019. 11:57
- Šibenski obrambeni adut pred finalnom utakmicom: Sve je spremno za povlačenje 100 milijuna kuna iz Europe - 6. prosinac, 2019. 13:53
- Majka iz Centra Šubićevac ‘izvukla’ 19 tisuća kuna: Isplaćivali joj naknadu za prijevoz djeteta koje živi u Šibeniku - 6. prosinac, 2019. 09:58
- Nelka Tomić i Luka Lubina opet među najdoktorima u Hrvatskoj. Pacijenti nagradili i ginekologinju Skelin-Čupić - 5. prosinac, 2019. 11:09