Mještani Danila tek trebaju odlučiti hoće li Čempresi preuzeti održavanje njihova groblja

Mještani Danila uskoro bi na svoje adrese trebali dobiti pismo od Mjesnog odbora u kojem će ih se sazvati na sastanak na kojem će zajedno odlučiti hoće li šibensko gradsko poduzeće Čempresi preuzeti održavanje mjesnog groblja uz određenu godišnju novčanu naknadu. Ukoliko ne budu u mogućnosti doći na sastanak, u pismu će moći navesti slažu li se s tim prijedlogom ili žele da Mjesni odbor Danila i dalje brine o redu na groblju.

Miro Vukšić, predsjednik MO Danilo, objašnjava kako s direktorom Čempresa Joškom Vukovićem nije dogovorio preuzimanje upravljanja grobljem u Danilu, kako je Vuković izjavio za Šibenski portal prošli tjedan.

– Čempresi ne preuzimaju danilsko groblje. Mi smo ga sa svojim sredstvima kompletno uredili, sredili kapelu, a ljudi grobove plaćaju svojim novcem. Istina je da tražimo način na koji će groblje dalje biti održavano. Na adresu Mjesnog odbora stigao je prijedlog Čempresa da oni to preuzmu uz godišnju naknadu koju bi plaćali posjednici ukopnih mjesta, na što smo mi uzvratili da tražimo sastanak s Čempresom da utvrde činjenično stanje te kako i koliko bi iznosila godišnja svota za održavanje, objašnjava Vukšić.

O tome hoće li ili neće Čempresi preuzeti održavanje danilskog groblja, dodaje Vukšić, odlučit će isključivo stanovnici i vlasnici grobnih mjesta.

Podsjetimo, direktor Čempresa Joško Vuković kazao je kako šibensko gradsko poduzeće preuzima upravljanje nad četiri od 26 prigradskih grobalja, među kojima je groblje svetog Ivana u Konjevratima, Danilu, Vrpolju i na otoku Zlarinu.

-Ta četiri groblja sada ulaze u naš sustav održavanja gdje ćemo dva puta mjesečno obilaziti i održavati groblja po režimu na koji se to radi i na svih pet gradskih grobalja, kazao je Vuković.

Vlasnici grobnih mjesta na grobljima koja uđu u sustav Čempresa, trebali bi plaćati 200 kuna godišnje, a hoće li Danilci pristati na to – tek treba vidjeti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.