Mjestimična kiša i pokoji pljusak prekidat će sunčana razdoblja toplog i sparnog tjedna

Prosječna količina svibanjskih sunčanih sati u Šibeniku je oko 287. Iako je naoblake manje nego u travnju, a što je vidljivo iz broja sunčanih sati kojih je pedesetak više nego u mjesecu prije, količina oborina je veća, osobito u kopnenom dijelu zemlje. No, ima svibanj i svoju topliju stranu. Zbog veće količine sunčevog zračenja u tom dijelu godine, temperature ponekad dosežu prave ljetne vrijednosti kojima bi se mogli približiti krajem ovoga tjedna.

Jutros je na šibenskom području oblačno sa slabim sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniuku je iznosila 15°C. U Pirovcu je jutros 17, u Bilicama 16, u Vodicama, Skradinu, Primoštenu i Drnišu 15, u Rogoznici 14, a u Kninu 12°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Mjestimična kiša bit će češća poslijepodne, a moguća je i grmljavina. Zapuhat će umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 21°C.

U nastavku tjedna daljnji porast temperature do iznadprosječno visokih vrijednosti, ali ponovno nestabilno, uz mogućnost mjestimičnih pljuskova. Srijeda će na Jadranu biti većinom sunčana, a prema kraju dana zapuhat će jugo. Najviše dnevne temperature od 15 do 21°C.

Od četvrtka djelomice sunčano uz umjereno i jako jugo te nestabilno. S jugom će biti i sve toplije, ali i sparno. U petak će temperatura zraka rasti i do 26°C, a nedjelja će biti još sunčanija i toplija.

Izvori: Crometeo, Šibenik Meteo, DHMZ, HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.