Mladi, cijeli tjedan u Šibeniku imate priliku doznati kakve mogućnosti pruža Europska unija

Ilustracija/Arhiva

Europski tjedan mladih obilježava se u 33 europske zemlje od 1. do 7. svibnja, a u Šibeniku će biti obilježen nizom predavanja, konferencijom, volonterskom akcijom i informiranjem mladih o prilikama koje pruža Europska unija.

‘Strukturirani dijalog za mlade’ naziv je predavanja koje će članovi udruge ‘Mladi u EU’ održati na temu strukturiranog dijaloga za mlade kroz predstavljanje lokalnih programa za mlade na području Šibensko-kninske županije i ‘Garancije za mlade’. Predavanje će se održati danas u prostorijama Veleučilišta u Šibeniku u 11 sati.

Info štand ‘Table of opportunities’ bit će postavljen na Poljani u 11 sati, a na njemu će mladi dobiti informacije o mogućnostima u sklopu Erasmus+ programa, Europskim snagama solidarnosti i aktivnostima za mlade u Šibensko-kninskoj županiji.

‘Širenje solidarnosti – predstavljanje Europskih snaga solidarnosti’, naziv je konferencije koja će se održati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić s početkom u 17.30 sati. Konferencija se održava u sklopu Europskog tjedna mladih na kojoj će biti riječi i o mogućnostima za volontiranje u zemljama Europske unije.  Članovi udruge ‘Mladi u EU’ zajedno s predstavnicom ESN Split Ivom Jurjev koja je ujedno i nacionalna koordinatorica projekta Mov’in Europe predstaviti će Europske snage solidarnosti i postupak prijave te će podijeliti iskustva o studijskim razmjenama i mogućnostima za mlade u sklopu Erasmus + programa. Za kraj će EVS volonteri govoriti o svom iskustvu za vrijeme EVS-a u Šibeniku.

Volonterska akcija ‘Uredimo dječje igralište’, koju organiziraju ‘Mladi u EU’ s ciljem promicanja volonterstva i solidarnosti, održat će se u subotu s početkom u 11 na dječjem igralištu pored šibenskog Veleučilišta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.