Mladi Splićani kroz Erasmus+ projekt učit će o tvrđavi sv. Nikole i katedrali sv. Jakova

Graditeljsko geodetska tehnička škola iz Splita je škola partner u europskom Erasmus+ projektu latvijskoj Klasičnoj gimnaziji iz Rige. Obje partnerske škole su UNESCO ASP net škole koje će se između ostalog usredotočiti na učenje o kulturnoj baštini, arhitektonskim spomenicima i UNESCO zaštićenoj spomeničkoj baštini, a u sklopu Erasmus+ projekta 10 splitskih učenika obrađivat će tvrđavu svetog Nikole i katedralu sv. Jakova.

– Zadovoljstvo mi je što ćete kroz ovaj projekt obrađivati kulturnu i UNESCO baštinu našeg grada i županije – katedralu sv. Jakova i tvrđavu sv. Nikole čija je posebna vrijednost u tome što je zadržala izvornu formu i rijetka renesansna arhitektonska rješenja, pa je tako prije dvije godine uvrštena na Listu svjetske baštine UNESCO-a – kazao je zamjenik šibensko-kninskog župana Nikola Blažević, te zahvalio učenicima što će promovirati hrvatsko baštinsko blago latvijskim vršnjacima i poželio im puno uspjeha.

Premošćivanje jaza – ‘od teorije do prakse’ je projekt čiji je cilj premostiti jaz između teoretskih znanja koja poučava škola i  praktičnih znanja i vještina potrebnih u stvarnom životu. Priprema učenike za svjesni izbor buduće profesije i da budu uspješni studenti odabranih  studija.

Iz svake zemlje će sudjelovati po 10 učenika koji će biti pažljivo odabrani prema uspjehu i postignućima, a Erasmus+ projekt će pomoći učenicima obiju škola da  prošire kulturalne i baštinske vidike i postanu bolji profesionalci u budućnosti.

Učenike su tijekom jučerašnjeg posjeta Šibeniku pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić te ravnatelj Muzeja grada Šibenika Željko Krnčević.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.