Jugo će kažu… opet

Mlakonja ili glavoboljček: Studeni još neko vrijeme bez obilježja po kojima je nazvan

Hladna fronta ide prema nama i ne donosi nam pad temperature. Studeni za sada ne opravdava svoj naziv i već mu smišljaju novo ime. Neki bi ga zvali mlakonja, a neki glavoboljček. Jugo će okretati na lebić i prema pulentu, a po narodnoj ‘što pulenat nađe to i ostavi’, krajem dana vraćamo se jugu, koje je najjači udar, od 82 kilometra na sat, imalo jučer na Punti Planki.

Na šibenskom je području jutros oblačno s umjerenim i jakom južnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku 18 °C, u Rogoznici, Vodicama i Bilicama 17, u Kninu, Drnišu, Skradinu, Primoštenu i Pirovcu 16, u Jezerima, Oklaju i na Žirju 15, a na Promini 12 °C.

I danas će biti promjenjivo i iznadprosječno toplo. Povremene kiše i pljuskova bit će uglavnom u prvom dijelu dana. Poslijepodne više sunčanih razdoblja. Na Jadranu će jako jugo i južni vjetar okrenuti na jugozapadnjak i potom oslabiti. Temperatura zraka na Jadranu bez izraženog dnevnog hoda, većinom od 16 do 20 °C.

I u nastavku tjedna na Jadranu i dalje promjenljivo. Obilnije oborine može biti sutra na sjevernom dijelu, a u srijedu na južnom. U utorak će jugo i južni vjetar ponegdje biti jaki i olujni, u srijedu i četvrtak će zapuhati jugozapadnjak i zapadnjak, a potkraj tjedna ponovno jugo. Zadržat će se toplo.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.