MOST u priopćenju prešutio kandidature pa imena naknadno pustio u medije

Još se jedna politička opcija odlučila kandidirati na svibanjskim lokalnim izborima i svoje liste istaknuti u Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku. MOST nezavisnih lista proteklog je vikenda održao prvu programsku radionicu u Šibeniku o čemu je izvijestio javnost, a odmah nakon toga na sve su strane procurila imena MOST-ovih kandidata. Kako neslužbeno doznajemo na popisu koji je upućen središnjici u Zagreb istaknuto je nekoliko imena potencijalnih MOST-ovih kandidata za čelna mjesta u županijskoj i gradskoj upravi.

Već u priopćenju MOST-a spominje se šibenski konzervator Ivo Glavaš koji je i vodio programsku radionicu. Glavaš nikada nije skrivao svoje političke ambicije. Bio vijećnik u prvom sazivu Gradskog vijeća Šibenika i član županijske skupštine te nositelj liste HSLS-a za županijsku skupštinu, a potom je, prije 17 godina, bio predsjednik šibenske organizacije Liberalne stranke. Donedavno je razmišljao i o ulasku u Plenkovićev HDZ i na kraju se našao u MOST-u.

most tri1

Navodno su u MOST-u središnjici predložili za kandidatkinju i aktualnu dekanicu Veleučilišta u Šibeniku, Anitu Grubišić, te vodičkog vijećnika Ivicu Ledenka koji je na prošlim izborima bio koordinator MOST-a u 9. izbornoj jedinici gdje bio treći na listi. Ledenko je prije angažiranja u MOST-u bio predsjednik i kandidat Nezavisne liste ‘Loza’, a prije toga predsjednik vodičke organizacije Hrvatskog bloka.

Među imenima potencijalnih MOST-ovih kandidata su Branko Đelalija, županijski povjerenik stranke i bivši načelnik Unešića, Josip Sučić, načelnik Ružića i Dalibor Perak, član Malog i Velikog vijeća Društva ‘Juraj Dalmatinac’. Đelalija je bio načelnik Unešića iz redova HSP-a, a na prošlim izborima, kao kandidat Loze, HSP-a AS i HSLS-a poražen od HDZ-ovog Živka Bulata. Sučić je u dva mandata  obnašao dužnost vijećnika u Općinskom vijeću Ružića, 2009. godine izabran je za načelnika općine, te je tu funkciju obnašao volonterski, a 2013. godine ponovno je izabran za načelnika na kandidacijskoj listi Loze i HSS-a. Dalibor Perak bio je 2012. godine nositelj Nezavisne liste Crnica te član inicijativnog kruga Loze.

most tri2

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.