Na autocesti kod Pirovca s Porcheom potegnuo 228,7 kilometara na sat

Češki državljanin star 43 godine projurio je autocestom brzinom od 228,7 kilometara na sat, zbog čega je zaustavljen oko 11,15 sati na autocesti kod čvora Pirovac. Vozaču je izdan prekršajni nalog.

Osim toga, jučer u 12,25 sati na županijskoj cesti u mjestu Kljake 49-godišnjak iz Splita upravljao je automobilom Volkswagen Golf, splitskih registracija s 2,83 promila alkohola u krvi. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku.

Nadalje, kako stoji u prometnom izvješću Policijske uprave šibensko-kninske, u proteklom tjednu na našem se području dogodilo ukupno 17 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama, te 12 s materijalnom štetom. Tri osobe su u tim nesrećama zadobile teške, a dvije osobe lakše ozljede.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 14 dogodilo  se na području šibenske postaje prometne policije, od kojih su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama tri osobe su zadobile, a jedna osoba lake tjelesne ozljede.

Na području Policijske postaje Knin se dogodila po jedna prometna nesreća s materijalnom štetom odnosno ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Na području Policijske postaje Drniš dogodila se također jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Što se tiče prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači i putnici na mopedima i motociklima, tijekom proteklog tjedna na području policijske uprave evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede.

Do nesreća je najčešće dolazilo zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, nepropisnog kretanja po kolniku, nepoštivanja prednosti prolaska i neporopisne vožnje unazad, nepropisnog uključivanja u promet…

Policija je poduzela ukupno 478 mjera od kojih 162 za nepropisnu brzinu, 78 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 39 zbog upravljanja neregistriranim vozilom, 32 zbog uporabe monbitela, 15 zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i tako redom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.