Na Međunarodni dan volontera dodjeljene nagrade za volontera godine i organizaciju volontiranja

U organizaciji Savjeta mladih grada Šibenika, danas su, na Međunarodni dan volontera po prvi put u Šibeniku, dodjeljene Nagrade za volontere i organizatore volontiranja. Ovom dodjelom željelo se staviti naglasak na aktivnosti volontera te njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na međunarodnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

nagrade-volonteri-godine-6

Ovogodišnje nominirane volonterke za Nagradu za volontera godine bile su Martina Junaković, volonterka Gradske knjižnice, Matea Jakelić Bilić, volonterka Gradske knjižnicem Marina Maretić, volonterka Gradske knjižnice, Ana Savić, volonterka Gradske knjižnice te Klara Višnjić, volonterka Udruge Ardura.

Nagradu za volonterku godine dobila je Klara Višnjić, koja ju je zaslužila sa 150 odrađenih volonterskih sati na projektu MALI u Prihvatilištu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, potom u Udruzi Roda, projektima ‘Budi tata’, ‘Razmisli pa klikni’ te brojnim drugim.Nagradu joj je uručila Zvonimira Bralić iz Savjeta mladih Grada Šibenika.

nagrade-volonteri-godine-9

– Htjela sam promijenit neke stvari koje su mi smetale, a nakon uključenja u Udrugu Ardura, pronalazila sam još više stvari koje su me zanimale. Majka sam troje djece, i oni su zapravo razlog mog volontiranja. Ipak me zanimaju stvari vezane za djecu i majčinstvo, a tu se osjećam ugodno. Mladima poručujem da pronađu ono što ih zanima, a volontiranje će krenuti samo od sebe, stava je Klara Višnjić.

nagrade-volonteri-godine-7

Nominirani organizatori volontiranja su Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ koja je prijavila brojne volonterske programe i radionice s 15 volontera, te Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku koji je za nagradu prijavio 2. Međunarodni susret studenata turizma i ugostiteljstva s 34 volontera.

Nagradu za Organizatora volontiranja godine dobila je Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’, koju je od dogradonačelnika Nikice Penđera preuzeo ravnatelj Knjižnice Vilijam Lakić.

1

Lakić je naglasio kako je ova akcija hvalevrijedna, a ujedno poziv mladima i starijima da se uključe u volontiranje.

Predstavnici povjerenstva koje je odlučivalo o dobitnicima nagrada bili su Azra Skorić, Martin Mrša te Zvonimira Bralić. Šibenik trenutno ima 15 različitih organizatora volontiranja.

nagrade-volonteri-godine-1 nagrade-volonteri-godine-2 nagrade-volonteri-godine-3 nagrade-volonteri-godine-10

Mrša se nada kako će ‘narančasta zgrada’ postati mjesto ponude i potražnje za volontere i organizatore, a na Međunarodni dan volontera, svi nominirani volonteri dobili su zahvalnice za svoj nesebičan i hvalevrijedan rad, dok su nagrađeni uz priznanja dobili i umjetničke slike šibenske umjetnice Lana Art.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.